Summering: Omgång 6

25.10.2015 20:35

Omgång 6 är slutspelad, förutom matchen mellan LiU-Rimforsa som är flyttad till februari nästa år. Fredagsmatcherna var vi riktigt nära att sätta rätt resultaten på samtliga matcher, men i omgångens match lyckades jag inte ens tippa rätt vinnare.

IBF Norrköping har seglat upp till en riktig het utmanare till seriesegern i och med ankomsten av Mathias Pettersson och Mattias Sjödin, och de tog en komfortabel seger mot IBF Linköping. Olle Persson och IBF Linköping höll liv i matchen fram tills början av tredjeperioden då IBF Norrköping la i högre växel. Johan Strandberg och Mathias Pettersson stod för tre mål var i IBF Norrköpings 9-4 vinst. Anmärkningsvärt är att Simon Svanström gjorde mål mot sitt förra lag då han pillade dit en boll. Vi tippade matchen 9-3.

FBC Linköping gjorde sitt jobb mot jumbon, Söderköping IBK. Vi tippade en 14-2 seger till FBC Linköping, men det blev 14-3. Vi hittar fem fempoängsgörare i FBC Linköping i Oskar Seth och Markus Lindström. Det finns inte mycket att säga om den här matchen, mer än att det inte var förvånande att siffrorna drog iväg. Men det var inte fören i tredje som det släppte för FBC. Efter två perioder ledde man "bara" med 5-1. FBC Linköping har haft en riktig kanoninledning på serien och leder serien på maximala 15 poäng. Största utmanaren är i dagsläget IBF Norrköping.

Vi tippade att Mjölby skulle slå Linköping IBK Ungdom med 10-4, men det blev bara 8-4. Men återigen, samma mönster som tidigare två matcher. Skapligt jämnt i två perioder, där Mjölby bara ledde med 5-4 inför sista perioden. Segern satt ändå hårt inne då man bara hade en tvåmålsledning inför matchens sista tre minuter. Stor matchvinnare blev Victor Andersson som gjorde hela 6(!) poäng. En reflektion vi gjort angående Linköping IBK Ungdom, som inte tagit ett ända poäng denna säsong är deras oförmåga att prestera i PP och BP. På 13 försök i PP så har man bara gjort 1 mål, samtidigt som man har släppt in hela 4 mål. Samtidigt har man släppt in mål i 3 av 4 boxplay. Det är fruktansvärt dålig statistik, och förbättras inte den tror jag man åker ur serien.

Vi tippade att Berg skulle slå Borensberg med 8-5, men det blev båda lagen gjorde två mål mindre. Matchen slutade 6-3 till Bergs IK, och man rider vidare på den framgångsvåg man skapat i säsongsinledningen. Man placerar sig på en fin andraplats bakom suveräna FBC Linköping. Kul med ett ungt talangfullt lag som visar framfötterna. Oliver Liedberg visade återigen prov på sin talang och poängfarlighet då han svarade för hela 4 poäng. Anmärkningsvärt är att Kasper Jareblad inte gjorde ett ända poäng. Jag tror Borensberg är i behov av Brehmer-Thudén. De ligger risigt till med bara 3 inspelade poäng efter 5 matcher. Man har redan 5 poäng upp till niondeplatsen som innebär helt säker mark till nästa säsong.

I omgångens match trodde vi på en solfjäderstadsseger, men Legends reser sig ur askan och bevisar att man inte gett upp än, trots flera spelartapp till matchen. Anton Josefsson gjorde en assist i PP, och blir därmed seriens farligaste spelare i PP med 5 gjorda poäng i den spelformen. Ingen annan spelare har gjort 5 poäng i PP denna säsong. I Solfjäderstaden gjorde ungtuppen Joel Hermansson båda målen för Solfjäderstaden. Stor matchvinnare för Legends blev Johan Gustafsson som assisterade till 2-3 målet och själv gjorde 2-4 målet. Vi pratade inför matchen om Solfjäderstadens fungerande boxplay, men när det gällde som mest så släppte man in mål i det ända boxplayet man hade idag.


Omgångens lag:

Målvakt: Mattias Önnegren, Legends
Bara två insläppta mål i Motala Sporthall, mot Solfjäderstaden som är ett lag som gjort andra mest mål i hela serien inför denna omgång.

Back: David Lundqvist, IBF Norrköping
Gjorde två poäng i IBF Norrköpings seger mot IBF Linköping. Ett mål och ett assist.

Back: Charlie Ström, FBC Linköping
Gjorde liksom Lundqvist ett mål och ett assist i vinstmatchen mot Söderköping IBK.

Center/Forward: Johan Gustafsson, Legends
Blev matchvinnare då han låg bakom båda målen i tredjeperioden mot Solfjäderstaden som räckte till seger. Otroligt vikiga poäng.

Center/Forward: Oliver Liedberg, Bergs IK
Liedberg stod för 4 poäng när Berg vann med 6-3. Låg bakom 66% av laget mål i denna match.

Center/Forward: Victor Andersson, Mjölby IBK
Omgångens poängkung stod för 3 mål och 3 assist och totalt 6 poäng av Mjölbys 8 gjorda mål denna omgång. Det betyder att han låg bakom 75% av lagets mål.


/Indibandizmurfs

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.