Summering: Omgång 3

12.10.2015 08:14

Då är det dags att summera omgång 3 som spelades i helgen som var. Inga större skrällar, men en omgång där två matcher gick till förlängning.


Linköping Legends - BK Vingen

Det var väl inget att snacka om här. Linköping Legends är inte nöjda med två förluster i inledningen, och besegrade här ett BK Vingen som inte bevisat sig hålla en kvalité som skulle räcka för att undvika nedflyttningsstriden. Förre SSL-spelarna Johan Gustafsson och Mikael Karlsson stod för mest poäng, så allt är i ordning. Nästa omgång möter Legends Mjölby, och den blir otroligt spännande. BK Vingen har också en lika intressant match mot Borensberg som kommer hjälpa till med utkristalliseringen av vilka lag som kommer slåss i botten.


Linköping IBK Ungdom - FBC Linköping

Inget snack om vilket lag som skulle vinna den här matchen. Slutresultatet skrevs till 1-9 där kapten Sigfridsson stod för 3 kassar, vilket han var bäst på planen med. FBC Linköping har inlett väldigt bra, och kommer med all säkerhet tillhöra toppstriden. Nästa omgång möter man Solfjäderstaden IBK som också har inlett serien bra. Linköping IBK Ungdom har återigen en tuff match borta mot Rimforsa IF.


Borensberg IBC - Söderköping IBK

Ett riktigt bottenmöte som inte alls blev så jämnt som man kanske hade hoppats på. Söderköping IBK räckte inte riktigt till, utan Borensberg vann med klara 7-2. Anmärkningsvärt var att poängkungen Kasper Jareblad bara lyckades åstadkomma en assist. Istället hette tvåmålsskyttarna i Borensberg Johan Ekenberg, Rune Kindahl Hepper och Kristian Törmänen. Söderköping har en otroligt viktig hemmamatch ikväll mot IBF Linköping. Förlust där och man har satt sig i ett väldigt utsatt läge med fyra raka förluster. Christian Nilsson gjorde båda Söderköpings mål, återigen.


Solfjäderstaden IBK - Mjölby IBK

Oj! Vilken målsnål match. Det trodde jag inte, trots att jag målade upp två bra målvakter inför matchen. Men 2-2 var lite otippat faktiskt. I motalatidningen målas Linus Staaf återigen upp som matchens lirare. Sista två minutrarna i tredjeperioden gjordes två mål, och stor poängräddare blev Didrik Karlsson som kvitterade Mjölbys sena ledningsmål. Nu ställs båda dessa lag mot nya toppkonkurrenter. Mjölby möter Legends och Solfjäderstaden möter FBC Linköping. Mycket spännande.


Bergs IK - LiU AIF

Om Solfjäderstaden - Mjölby blev målsnål, så blev denna match tvärtom. En väldigt målrik match som svängde. Efter drygt halva matchen ledde LiU med 8-4, men LiU räckte återigen inte riktigt till. Det blev en tredje uddamålsförlust, medan Bergs IK tog tredje raka segern och leder serien på maximala 9 poäng. Otroligt starkt gjort. Poängbäst i Bergs IK blev Sebastian Hagberg och Kim Sundin, medan i LiU blev det Daniel Axelson. Samtliga stod för 4 poäng. LiU saknade Laurizohn som har ett stort inflytande i LiU och är en riktigt kvalitéspelare. Matchavgörande kanske. Nästa omgång står Bergs IK över, medan LiU möter IBF Norrköping. Den matchen är dock flyttad till december.


IBF Linköping - Rimforsa IF

Omgångens andra match som slutade oavgjort. Rimforsa drog dock det längsta stået i sudden. Jonas Karlsson blev stor matchhjälte då han fyra sekunder innan sudden var slut gjorde 5-4. Innan dess var så svängde matchen fram och tillbaka och var otroligt jämn. Olle Persson och Adrian Haglund gjorde 2 mål var för IBF Linköping, medan Jonas Karlsson stod för flest poäng i matchen med sina 2 mål och 1 assist.


Omgångens lag:

Målvakt: Linus Staaf, Solfjäderstaden IBK
Lyftes fram i motalatidningen som en poängräddare och stal rubriken i tidningen. Starkt att bara släppa två kassar mot en av seriens bästa kedjor. Han har släppt in 4 mål på 3 matcher, och det är minst mål. Näste stormålvakt i Östergötland?

Back: Kristian Törmänen, Borensberg IBC 
En av matchvinnarna där han svarade för 3 poäng i bottenmötet mot Söderköping IBK från sin backposition.

Back: Jens Alengård, Bergs IK 
Stod för tre viktiga mål i Bergs IK's seger mot LiU AIF. Han gjorde dessutom avgörande 11-9-målet som skulle visa sig bli "game winning goal".

Center/Forward: Johan Gustafsson, Legends
Johan Gustafsson hade en bra dag på jobbet när han gjorde 5 poäng mot BK Vingen, och var en viktig del i att Legends tog säsongens första seger.

Center/Forward: Sebastian Hagberg, Bergs IK
En ungtupp som inlett serien bra och ligger högt i poängligan. Mot LiU gjorde han återigen en stark insats med 4 nya poäng.

Center/Forward: Jonas Karlsson, Rimforsa IF
Stor matchvinnare mot IBF Linköping där han dels avgjorde med 4 sekunder kvar av sudden. Dessinnan gjorde han viktiga poäng för att nå förlängningen.


/Indibandizmurfs

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.