Omgångens match: Solfjäderstaden IBK - Mjölby IBK

09.10.2015 08:16


Omgångens match känns som en otroligt spännande match. Kommer nya Solfjäderstaden med flertalet juniorer och träningsvilliga seniorer kunna rubba Mjölby IBK som har ett par riktigt tunga pjäser som producerat i början säsongen? Jag vill ju tro att ett lag besegrar ett par duktiga individer, så spontant känns det som en oerhört svårtippad match i denna omgång. Mjölby kommer från en av de minsta planerna, medan Solfjäderstaden spelar i Motala Sporthall som är en av de största, och Solfjäderstaden är inte lättslagna där.

Det finns ju en rivalitet mellan Solfjäderstaden IBK och Mjölby IBK, som ger den här matchen en extra krydda. Jag tror vi kommer få se två lag som kommer göra allt för att inte förlora. En stor fördel för Solfjäderstaden är tränarfrågan, då man inför i år har hämtat in en välutbildad- och välmeriterad tränare utifrån och vad vi sett hittills så har han lyckats väldigt bra med sitt nya lagbygge.

Hittills har Mjölby IBK levt på en kedja bestående av Jonathan Hallin, Fredrik Ählström och Victor Andersson. De har stått egentligen stått för samtliga mål, medan andrafemman har hållt tätt skapligt. Det är också en faktor som är värd att nämna. Mjölby IBK har knappt någon bredd, då man rullar på två femmor och har inte så mycket mer utöver det. Jämför det med Solfjäderstaden IBK som istället har stor bredd, som också visades i förra omgången då man vann med 7-2 och hade 7 olika målskyttar. I Solfjäderstaden har man 11 målskyttar hittills i serien medans Mjölby IBK bara har 4 målskyttar. I en tuff match tror jag Solfjäderstaden kommer gynnas av denna fakta. På målvaktssidan vet jag att Solfjäderstaden verkar ha ett starkt kort i år då Linus Staaf haft en fantatisk inledning. I Mjölby har man Stefan Thorsson som har ett förflutet i just Solfjäderstaden. Det känns som jämt skägg i den frågan.

I DM vann Mjölby IBK över Solfjäderstaden med 3-0 i gruppspelet. Nu ska det dock spelas en fulltidsmatch, och frågan är hur stora växlar man kan dra av DM-matchen. Båda lagen åkte ur gruppspelet och fick se dig passerade av både Bergs IK och KFUM Norrköping IBK. En annan undran är varför inte Mikael Sonesson har spelat än denna säsong?

Vilka vinner? Solfjäderstaden med bredd, ungdomlig entusiasm och självförtroende eller Mjölby IBK med spets och rutin?


Matchens profiler:

- Jonathan Hallin, Mjölby IBK - Hallin får nog ses som matchens mest lysande stjärna. Har meriter från U19-landslaget och har gjort 8 poäng på två matcher. Om Mjölby ska vinna kvällens match behöver Hallin fortsätta att producera.

- Hampus Karlsson, Solfjäderstaden IBK - Didrik Karlssons lillebror har inlett säsongen bra, och har gjort flest mål för Solfjäderstaden. En spektakulär spelare som kan göra det oväntade. En liten trollgubbe som har näsa för mål. Håll koll på bröderna Karlsson, och bli inte förvånad om det är lillebror Hampus som avgör matchen ikväll.

- Fredrik Ählström, Mjölby IBK - En rutinerad räv med erfarenhet från både SSL och proffsspel i Schweiz. Hade en bra fjolårssäsong poängmässigt och kliver fram i viktiga matcher. Ikväll är en viktig match, och jag tror vi kommer få se en motiverad och inspirerad Ählström.


Lagets form:

Borensberg IBC - Solfjäderstaden IBK 0-7
Solfjäderstaden IBK - Linköping IBK Ungdom 7-2

Rimforsa IF - Mjölby IBK 2-8
Mjölby IBK - LiU AIF 5-4


Resultat mellan lagen:

2014/2015 (H2)
Mjölby IBK - Solfjäderstaden IBK 6-5
Solfjäderstaden IBK - Mjölby IBK 3-3

2011/2012 (H2)
Solfjäderstaden IBK - Mjölby IBK 2-7
Mjölby IBK - Solfjäderstaden IBK 18-2

2010/2011 (H1)
Solfjäderstaden IBK - Mjölby IBK 4-5
Mjölby IBK - Solfjäderstaden IBK 10-4

2009/2010 (H1)
Solfjäderstaden IBK - Mjölby IBK 5-8
Mjölby IBK - Solfjäderstaden IBK 4-5


Topp 3 poängligan:

Solfjäderstaden IBK:
Didrik Karlsson, 5 poäng (2+3)
Hampus Karlsson, 4 poäng (3+1)
Oskar Hovlund, 4 poäng (1+3)

Mjölby IBK:
Jonathan Hallin, 8 poäng (5+3)
Victor Andersson, 7 poäng (5+2)
Fredrik Ählström, 4 poäng (2+2)


Mest utvisade spelaren:

Solfjäderstaden IBK: Didrik Karlsson, Oscar Bierfeldt, Anton Abrahamsson och Christoffer Jonsson - 2 minuter

Mjölby IBK: Jonathan Hallin - 4 minuter


Läsarna tror matchen slutar:

Solfjäderstaden IBK - 46% 
Oavgjort - 15%
Mjölby IBK - 39%


Vi tror matchen slutar:

Solfjäderstaden IBK - Mjölby IBK   4-5


/Indibandizmurfs

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.