Omgångens match: Solfjäderstaden IBK - Linköping Legends

24.10.2015 12:13


Omgångens match spelas mellan två lag som på förhand tippats i toppen. Legends var inför säsongen favorittippade, men har inte riktigt motsvarat förväntningarna hittills. Nyligen presenterade dock Legends ett starkt nyförvärv i Simon Cocozza, som har rutin från SSL i både Pixbo och Linköping. Kul för Legends, men även kul för serien som får ytterligare en profil. Dock finns han inte med på laguppställningen idag. Efter inledningen av serien så kan jag konstatera att detta är den bästa serien någonsin. Förr kunde man vinna serien med en bra femma exempelvis, men i år krävs det så otroligt mycket på många olika plan för att vinna serien. Från lag 2 till lag 9 skiljer det 4 poäng. Det är otroligt jämnt, och det är just Legends som ligger på en osmickrande niondeplats i tabellen inför denna match. Så en seger känns nödvändigt om inte Legends säsong ska ska bli en kamp om vilken mittenplacering man lyckas knipa. Solfjäderstaden ligger fyra inför denna match, men har bara två poäng mer än Legends. En otroligt spännande match på förhand. Att matchen spelas i Motala Sporthall känns också som en intressant aspekt att ta hänsyn till. Solfjäderstaden är som sagt starka hemma, men Legends är bollskickliga och kommer trivas på stora ytor. Legens har dock haft svårt med orken, och frågan är om man orkar en hel match på stor plan mot ett vältränat Solfjäderstaden?

Solfjäderstaden verkar komma med ordinarie lag. Legends saknar ett par gubbar ser det ut som, bland annat Jonathan Carling och Adrian Allvin. Men mest kännbart är nog Mikael Karlsson som är deras poängstarkaste spelare hittills.


Matchens profiler:

- John Fransson, Solfjäderstaden IBK - En slitvarg med otrolig arbetskapacitet, som dessutom fick göra poäng förra omgången. 2 mål och 1 assist blev det och kan han hålla i den formen tror jag han kommer bli jobbig att möta för Legends ikväll.

- David Lundkvist, Legends - Troligtvis seriens mjukaste handleder, vilket också gjort att han både spelat SSL och U19-landslaget tidigare. Gjorde två viktiga poäng i förra omgångens vinst mot Rimforsa. En spelare som Solfjäderstaden måste få stopp på, om man ska plocka hem full pott.

- Didrik Karlsson, Solfjäderstaden IBK - Gjorde hela fyra poäng i förra omgången och har kommit igång med poäng nu. Är planens poängfarligaste spelare. Spelar i en farlig kedja med bland annat Hampus Karlsson.


Lagens form:

Söderköping IBK - Solfjäderstaden IBK 2-9
FBC Linköping - Solfjäderstaden IBK 9-8
Solfjäderstaden IBK - Mjölby IBK 2-2

Legends - Rimforsa 5-2
Mjölby IBK - Legends 6-7 SD
Legends - BK Vingen 11-3

Båda lagen har matchats ganska tufft senaste tre omgångarna, men Solfjäderstaden har nog haft det lite tuffare. Legends har tagit 8 av 9 poäng senaste tre omgångarna, medan Solfjäderstaden bara tagit 4 av 9 poäng. Jag tycker ändå att Solfjäderstaden har imponerat i början av denna serie, men Legends kommer till spel med bättre form och därmed kanske bättre självförtroende.


Tidigare resultat mellan lagen:

De har inte mötts i seriespel innan.


Topp 3 poängligan:

Solfjäderstaden IBK:
(9.) Didrik Karlsson, 11 poäng (4+7)
(11.) Hampus Karlsson, 10 poäng (8+2)
(27.) Oskar Hovlund, 7 poäng (3+4)

Legends:
(13.) Mikael Karlsson, 10 poäng (8+2)
(20.) Johan Gustafsson, 9 poäng (3+6)
(24.) Anton Josefsson, 8 poäng (4+4)

Ganska jämnt mellan lagen vad gäller poänggörare. Hampus Karlsson och Mikael Karlsson har gjort 8 mål var, vilket är mest av alla spelare som kommer till spel i denna match. Didrik Karlsson är mest poängfarlig.


 Mest utvisade spelaren:

Solfjäderstaden IBK: Jari Saarenpää, Fredrik Nyman, Gustaf Broomé - 4 minuter
Legends: William Linderfalk - 5 minuter


Powerplay:

Solfjäderstaden IBK: 37,5% (3 mål på 8 försök)
Legends: 58,3% (7 mål på 12 försök)

Fördel Legends i denna spelform, som har ett bra facit. Fjädern har ett okej facit också. Josefsson och Karlsson i legends har gjort 3+1 i powerplay var. Så de får väl utses till Legends PP-specialister. I Solfjäderstaden har Hampus Karlsson gjort 2 av Fjäderns 3 PP-mål. Båda lagen har även släppt in ett mål i sitt eget PP.


Boxplay:

Solfjäderstaden IBK: 92,3% (1 insläppt på 13 försök)
Legends: 50% (3 insläppta på 6 försök)

Solfjäderstaden har riktigt bra BP-statistik. Bäst i serien är dock IBF Norrköping som ännu inte släppt in något mål i BP, men sedan kommer Solfjäderstaden. Legends har rätt dålig statistik dessutom, så om något lag bör akta sig för dessa spelformer i kväll så är det Legends. Solfjäderstaden har dessutom gjort 3(!) mål i BOXPLAY, vilket är helt sjukt. Släppt in 1 mål och gjort 3 mål. Akta er för Powerplay ikväll, Legends ;)


Vi tror matchen slutar:

Solfjäderstaden IBK - Legends   6-4

Jag tror att Solfjäderstadens ork kommer vara en del i denna seger. Jag tror inte Legends kommer orka hela matchen i Motala Sporthall, där Solfjäderstaden trummar på tre femmor och känns otroligt arbetsvilliga i båda riktningarna. Att man dessutom har ett plus i PP/BP kommer avgöra. Sist men inte minst så har Solfjäderstaden en bättre målvakt.


/indibandizmurfs

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.