Omgångens match: BK Vingen - Söderköping IBK

02.10.2015 14:54


Ikväll spelas, vad jag anser, omgångens match och det handlar om ett "halvderby" i mina ögon. En extra krydda på matchen är att BK Vingen har fyra spelare som spelat i Söderköping. Det var under Söderköpings senaste sejour i division 1 som dessa spelare tog steget över till Söderköping. Jag syftar på Mikael Nilsson, Christian Sundell, Robert Lidberg-Karlsson och Joel Gustafsson som alla är tongivandet i detta Vingen som kan spela till sig en mittenplats, men det är det i och för sig många lag som är kapabla till. Så det kommer bli en tajt serie, framförallt vilka som ska hålla sig kvar i botten.

Det här blir en nyckelmatch då vi på förhand trodde att BK Vingen kommer få kriga för överlevnad, och sett till första matchen mot Berg så har man inte övertygat ännu. Söderköping har ett försvagat lag från föregående säsong, men man har en nyckelspelare i sin målvakt som är tillbaka idag. Andreas Lindmark har varit på en hög nivå tidigare innan han tog ett upphåll på ett par säsonger. Är han tillbaka i form betyder han jättemycket för Söderköping.

I dagens match kan man nog påstå att Vingen har hemmaplansfördel, med tanke på att storleken och golvet skiljer sig stort från Söderköpings hemmaborg. Vingen skjuter alltid bra, och planen är liten. Det betyder att Vingen ofta skjuter enormt mycket då det i princip är skottläge på offensiv planhalva, och det vet Vingen. Så Söderköping måste anpassa sig till denna plan om man ska ha chans på poäng. Jag tror därför att det blir många mål i denna match.

Båda lagen ser ut att komma med ordinarie lag och jag tror båda lagen inser vikten av att denna match är otroligt viktig för den kommande säsongen. Förlust ikväll och man har inlett med två raka torsk. Det är aldrig kul. Jag tror på mycket känslor och att Vingen drar längsta strået.


Matchens profiler:

- Kristoffer Öhrn, BK Vingen - En ung spelare som gjorde en hel del poäng redan förra säsongen. Inför denna säsong bytte han Vingen mot FBC Linköping, men nu är han redan tillbaka i Vingen. Jag tror vi kommer få se en del poäng från Öhrns klubba ikväll.

- Christian Nilsson, Söderköping - Gjorde tre poäng senast mot IBF Norrköping. Det vill säga, han låg bakom alla mål. En comebackande spelare som visade att han kommer betyda massa för årets Söderköping. Han behöver fortsätta leverera ikväll om Söderköping ska ha chans.

- Christian Sundell, BK Vingen - Tillbaka dit allt en gång startade. Senast kommer han från IBF Norrköping. En slitvarg och poänggörare i ett. En uppskattat spelstil för det egna laget, och en jobbig spelare att möta. Jag tror Sundell kommer vara tokladdad ikväll då han gjorde flera (5 stycken) bra säsonger i Söderköping. Ikväll kommer han vara med och sänka gamla laget.


Lagens form senaste fem matcherna:

BK Vingen:
Bergs IK - BK Vingen 8-3

Söderköping IBK:
Söderköping IBK - IBF Norrköping 3-9


Topp 3 poängligan:

BK Vingen:
Joakim Johansson, 2 poäng (1+1)
Christian Sundell, 1 poäng (1+0)
Thobias Månsson, 1 poäng (1+0)

Söderköping IBK:
Christian Nilsson, 3 poäng (2+1)
Pontus Bengtsson, 1 poäng (0+1)

Läsarna tror matchen slutar såhär:

BK Vingen - 70%
Oavgjort - 14%
Söderköping IBK - 16%


Så här tippar jag matchen:

BK Vingen - Söderköping IBK   10-5


/Indibandizmurfs

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.