Omgång 7: Inför söndagsmatcherna

31.10.2015 16:21


Imorgon avslutas omgång 7 med hela fyra nya matcher.


Legends tar emot LiU AIF i en match som på förhand inte bör sluta på annat sätt än seger för legenderna. LiU har inlett svagt och ligger 5 poäng bakom 9:onde platsen som garanterar fortsatt spel i H2 kommande säsong. Bara tre inspelade poäng är underprestation. Visserligen har de bara spelat 4 matcher, och har några matcher att ta igen. Men det blir tufft att ta poäng av Legends som fått ordning på resultaten mot slutet. Vinst mot både Solfjäderstaden och Rimforsa och suddenvinst mot Mjölby imponerar. Så jag tror det blir en ganska komfortabel vinst för Legends.

Vi tror matchen slutar:
Legends - LiU   10-4


Jag skulle säga att Borensberg är det lag som underpresterat mest hittills, med bara tre inspelade poäng. Annars är det jag som har överskattat laget. Men de har flera tunga värvningar inför denna säsong, och nog bör man ha tagit mer än 3 poäng på 5 matcher. Nu ställs man mot ett starkt Rimforsa, och risken till ytterligare poängtapp är stor. Kasper Jarebland har inte alls levererat på det sätt många trodde på förhand, och Jonathan Brehmer-Thudén är inte spelklar ännu. Så det är uppförsbacke just nu i Borensberg. Rimforsa blandar och ger, och ligger på en 9:onde plats. En vinst här skulle säkerligen sitta väldigt bra.

Vi tror matchen slutar:
Rimforsa - Borensberg   8-5


Serieledande FBC Linköping "besöker" IBF Linköping i en match som FBC Linköping är skyhöga favoriter. Men IBF Linköping är stabila, och täta defensivt. Det känns som att det eventuellt kan finnas en liten skrällchans här, om IBF Linköping sätter sin taktik till 100%. Tajt defensiv med bra kontringar där man får bra utdelning. Dock skulle jag inte sätta mina pengar på en skräll, utan jag tror FBC Linköping kommer fixa det här. De förlorade dock sin juniorallsvenska match denna omgång mot Nykvarn, vilket kan ha satt sig lite på självförtroendet. Men i mitt huvud är FBC Linköpings trupp alldeles för bra för att inte ta samtliga tre poäng i denna match. Ända räddningen är att motivation slår klass, och att FBC Linköping kanske underskattar sina motståndare en smula.

Vi tror matchen slutar:
IBF Linköping - FBC Linköping   4-7


Den sista matchen kommer vi skriva ett längre inlägg om, då båda lagen som står på 0 poäng möts i ett jumbomöte. Linköping IBK Ungdom tar emot Söderköping IBK.


/Indibandizmurfs

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.