Landslagsspelare till H2?

12.04.2015 16:38

Truppen till VM för U19-landslaget presenterade nyligen och Östergötland fick med tre spelare i truppen. Marcus Karlsson, Felix Lanver och Tobias Claesson. Två av dessa återfinns i SSL-laget i Linköping, medan den tredje finns i Linköping IBK Ungdom som förra säsongen åkte ur H1. Tobias Claesson säger själv att han räknar med att spela H2 kommande säsong, och han säger att Rimforsa IF är ett hett alternativ med tanke på att de numera spelar i samma serie som Linköping IBK Ungdom.


Vi på bloggen tror dock inte att Linköping IBK släpper ifrån sig sin U19-landslagsspelare så enkelt och kommer erbjuda honom ett SSL-kontrakt nästa säsong. Jag tror inte på massa speltid i SSL, men en plats i truppen kan bidra till stor utveckling också. Det återstår att se om han spelar H2 elller SSL kommande säsong. Tyvärr finns det inget steg däremellan då han bor i Rimforsa och närmsta H1 lag är Åby IBK.


Jonathan Hallin och Kalle Henriksson är två spelare som föll på mållinjen i uttagningen till VM. De finns stor chans att se dessa i H2 kommande säsong också. Hallin har vi dock fått in tips om att han är på väg att lämna Mjölby IBK för Åby IBK eller Onyx. Kalle Henriksson skulle visserligen kunna gå till Åby IBK, då avståndet mellan Linköping och Norrköping inte är så stort. Hur som helst är det otroligt talangfulla spelare vi pratar om, och ingen hade säkerligen gjort bort sig i allsvenskan till och med.


En annan spelare vi vill slå ett slag för är Linköpings målvakt Rasmus Abrahamsen som länge var jämnbra med Martin Stolt. Han borde inte varit jättelångt borta ifrån en plats i VM-truppen heller, och det borde finnas chans att se honom i H2 nästa säsong också om han inte erbjuds ett SSL-kontrakt det vill säga.


Vart tror ni Tobias Claesson, Jonathan Hallin, Kalle Henriksson och Rasmus Abrahamsen spelar nästa säsong?

Diskutera gärna i forumet.


/Indibandizmurfs 

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.