Inför: Söndagsmatcherna

04.10.2015 07:14


Idag avslutas omgång 2 med två nya matcher. Fredagens matcher bjöd på riktiga smällkarameller och tajta matcher, mer tankar om dessa i ett senare inlägg. Idag besöker nykomlingen Borensberg Folkungahallen för match mot IBF Linköping, och Solfjäderstaden IBK tar emot Linköping IBK Ungdom.


IBF Linköping - Borensberg IBC

IBF Linköping lyckades vinna sin premiär med uddamålet över ett, vad jag tror, starkt LiU. Det imponerar och nu ställs man mot nykomlingen Borensberg som å andra sidan inte imponerade när man blev nollade av Solfjäderstaden i sin premiär. Då saknade man visserligen båda sina största poängkungar i Kasper Jareblad och Jonathan Bremer-Thudén. Idag är Jareblad redo för att göra sin seriedebut för Borensberg, medan Brehmer-Thuden fortfarande är indisponibel. Vad jag kan utläsa så saknar IBF Linköping bara Daniel Skott.

Det känns som en helt jämn match på förhand och jag har svårt att föreställa mig hur matchen kommer sluta. Otroligt svårtippad. IBF Linköping är ett otroligt starkt kollektiv har man visat, medan Borensberg är nykomlingar och är i behov av poäng. Spelare för spelare så är inte IBF Linköping bättre, men frågan är om Borensberg matchar tillräckligt hårt. De brukar gå på tre femmor, och jag tror inte de har råd med det. Jag tror ändå att stabiliteten kommer avgöra för IBF Linköping, även om jag gärna skulle tro på Borensberg då de nykomling och underdog.


Matchens profiler:

- Kasper Jareblad, Borensberg IBC - Är en poängspelare av rang. Han kommer behöva leverera om Borensberg ska skrälla och ta poäng. Det blir en match i matchen mot Olle Persson, då båda dessa varit nere på proffsäventyr i Schweiz.

- Olle Persson, IBF Linköping - Så klart är Olle en annan profil denna match då han har en lika viktig funktion i IBF Linköping som Jareblad har i Borensberg. Ska bli spännande att se vem av dessa som kan leda sitt lag till seger.

- Johan Olesund, IBF Linköping - Avgjorde förra matchen för IBF Linköping med ett mål i tredjeperioden. Olesund är ny i östgötainnebandy denna säsong och kommer senast från Hovslätts IK där han spelat juniorallsvenskan och division 4 i deras B-lag. Vi får se om han lyckas spela en avgörande roll även idag.


Läsarna tror matchen slutar såhär:
IBF Linköping - 19%
Oavgjort - 6%
Borensberg IBC - 75%


Vi tror matchen slutar:
IBF Linköping - Borensberg IBC   6-4


Solfjäderstaden IBK - Linköping IBK Ungdom

Linköping IBK Ungdom gör sin premiär i denna omgång, då man stod över i omgång 1 eftersom det är 13 lag i årets serie. Solfjäderstaden går på sin hemsida att de tar emot ett lag som förra säsongen åkte ur H1, vilket visserligen är sant rent praktiskt. Men det lag som åkte ur finns inte kvar. De som är kvar inom organisationen spelar i FBC Linköping (som är laget de satsar på). Linköping IBK Ungdom är som förra årets FBC Linköping, det vill säga LIBK's tredjelag. De som inte tog plats i FBC Linköping hamnade med andra ord i Linköping IBK Ungdom. Men man får inte luras av det, det är duktiga innebandyspelare vi pratar om. Det är i grunden spelare födda mellan 1997-1999, med vissa undantag.

Solfjäderstaden gjorde som sagt en bra premiär där man höll nollan och producerade sju mål framåt. I fredags vann man sin juniorallsvenska match enkelt mot Onyx, vilket visar på de unga spelarnas höga nivå. Jag tror givetvis på Solfjäderstaden IBK i denna match, då de nya tränarna verkar lyckats få ihop en grupp med bra blandning i ålder, rutin, ungdomlig entusiasm osv. Jag tror det blir en relativt enkel resa ikväll för Solfjäderstaden då man inte saknar någon vad jag kan se.


Matchens profiler:

- Linus Staaf, Solfjäderstaden IBK - En målvakt som verkar ha fått en raketkärriär. Helt okänd för många tills premiären förra veckan, då han höll nollan och svarade för flertalet kvalificerade räddningar. Det pratas om en ny "Bea" Qvist i Motala. Det ska bli spännande att se om Staaf kan hålla en jämn nivå hela säsongen.

- Hannes Josefsson, Linköping IBK Ungdom - En ung talang som tog steget från Bergs IK till FBC Linköping för ett par säsonger sedan. Utvecklingen verkar inte gått framåt på samma sätt som många trodde. Han har hamnat i Linköping IBK Ungdom denna säsong, men jag tror absolut att han krigar för att ta sig uppåt till FBC Linköping där han inte skulle göra bort sig. En liten, snabb och målfarlig spelare som man bör hålla koll på.

- Didrik Karlsson, Solfjäderstaden - Solfjäderstadens mest lysande stjärna med rutin från allsvenskan. En supertalang som fick sin karriär halvspolerad av skador då det var tänkt att han skulle ta steget till Superligan för flera år sedan. Är numera skadefri sen ett par säsonger och betyder massvis för årets lag. En vinnarskalle som driver laget framåt.


Läsarna tror matcher slutar såhär:
Solfjäderstaden IBK - 70%
Oavgjort - 13%
Linköping IBK Ungdom - 17%


Jag tror matchen slutar:
Solfjäderstaden IBK - Linköping IBK Ungdom   9-4


/Indibandizmurfs

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.