Inför: Rimforsa IF - Linköping IBK Ungdom

14.10.2015 08:02


Det här är en match med en klar favorit i mina ögon. Rimforsa IF har som jag tidigare har skrivit en superkedja som vinner match åt dem, medan Linköping IBK Ungdom innehåller flera yngre, oprövade spelare. Att matchen dessutom spelas i Rimforsa gör fördelen ännu större för de svartvita. Rimforsa är säkerligen ett lag som Linköping IBK Ungdom kan lyckas sno någon poäng mot, men Rimforsa har en högre växel att lägga i då man kan ta poäng även mot de största topplagen, vilket inte LIBK ungdom har kapacitet för. Därför ska det mycket till för att Rimforsa inte kommer kamma hem full pott ikväll.


Matchens profiler:

- Simon Sverre, Rimforsa IF - Är äntligen tillbaka och gjorde mål direkt i sin första match för säsongen mot IBF Linköping. En bra spelare som producerar en del poäng från sin backposition. Kan bli en avgörande faktor till Rimforsas vinst ikväll.

- Oskar Ekstam, Linköping IBK Ungdom - Var med i förra säsongens FBC Linköping och gjorde 7 poäng på 13 matcher. Han blir en ledande spelare i detta oprövade lag.

- Jonas Karlsson, Rimforsa IF - Stor segerorganisatör senast, och jag tror poängen kommer trilla in även ikväll. För hela deras superfemma visserligen, men Karlsson är på något sätt avslutaren och målgöraren.


Lagens form:

Rimforsa IF - Mjölby IBK 2-8
IBF Norrköping - Rimforsa IF 8-11
IBF Linköping - Rimforsa IF 4-5 SD

Solfjäderstaden IBK - Linköping IBK Ungdom 7-2
Linköping IBK Ungdom - FBC Linköping 1-9

Rimforsa hade en tung premiär, men har spelat upp sig ordentligt och visat att man kan hota en en riktigt fin plats i årets serie. Linköping IBK Ungdom har haft två topplag hittills, och ställs nu mot ytterligare en tuff motståndare. Känslan är att Linköping IBK Ungdom eventuellt kan bli indragna i en bottenstrid.


Tidigare resultat mellan lagen:

Linköping IBK Ungdom har spelat division 1 tidigare, så dessa har inte mötts i seriespel.


Topp 3 poängligan:

Rimforsa IF:
Tobias Claesson, 8 poäng (6+2)
Arvid Borell, 7 poäng (1+6)
Jonas Karlsson, 6 poäng (5+1)

Linköping IBK Ungdom:
Joel Berbres, 2 poäng (2+0)
Marcus Jonsson, 1 poäng (1+0)
Arvid Birtner & Hannes Josefsson, 1 poäng (0+1)

Det är Rimforsas superkedja som levererar i Rimforsa, medan Linköping IBK Ungdom bara gjort 3 mål hittills i årets serie.


Mest utvisade spelaren:

Rimforsa IF: Martin Ljungberg - 6 minuter
Linköping IBK Ungdom: Johan Kämpe - 2 minuter


Statistik:

Powerplay:
Rimforsa IF: 16,7% (1 mål på 6 försök)
Linköping IBK Ungdom: 0% (0 mål på 3 försök)

Boxplay:
Rimforsa IF: 33,3% (4 insläppta på 6 försök)
Linköping IBK Ungdom: 0% (1 insläppt på 1 försök)

Linköping IBK Ungdom har ingen smickrande statistik i dessa spelformer, vilket inte Rimforsa har heller. Det är så otroligt viktigt att prestera bra i dessa spelformer, så viktigt att det kan vara direkt avgörande hur en säsong ska gå. Rimforsa har bara gjort ett mål på sex försök i PP, men de har samtidigt släppt in ett mål i deras PP, så det går jämnt ut. Tobias Claesson gjorde ett PP-målet.


Domarna:

Peter Ström:
Ström har dömt två matcher innan denna, och har totalt blåst 26 utvisningsminutrar, vilket ger ett snitt på 13 minuter / match.

Jesper Liedberg:
Liedberg har dömt tre matcher innan denna, och har totalt blåst 28 utvisningsminutrar, vilket ger ett snitt på 9,3 minuter / match.

Det är bara Linköping IBK Ungdom som haft någon av dessa herrar tidigare denna säsong. Liedberg dömde deras förlustmatch mot FBC Linköping.


Läsarna tror matchen slutar:

Rimforsa IF - 87%
Oavgjort - 3%
Linköping IBK Ungdom - 10%


Vi tror matchen slutar:

Rimforsa IF - Linköping IBK Ungdom   8-3
Vi tror på en relativt komfortabel seger. Linköping IBK Ungdom har inte släppt in överdrivet mycket mål mot topplagen tidigare, och därför tror vi inte Rimforsa gör fler än 8 kassar.


/Indibandizmurfs

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.