Inför premiären: Söderköping IBK - IBF Norrköping

23.09.2015 16:45

Ikväll drar det igång. Det är lite mer än ett halvår sedan IBF Norrköping förnedrade IBK Succé i sista omgången för att på så sätt vinna serien på målskillnad över Mjölby IBK efter en otrolig tajt toppstrid mellan dessa två lag. I år kommer förhoppningsvis, och även troligtvis, fler lag kunna blanda sig i striden om förstaplatsen.

Precis som förra säsongens premiär så ställs IBF Norrköping mot Söderköping IBK på bortaplan, och den gången slutade det överraskande nog i en knapp seger för IBF Norrköping. Jag tror inte på en lika jämn premiärmatch i år. Jag har skummat igenom laguppställningen för båda lagen och kan konstatera att Söderköping tyvärr inte ställer någon skräckinjagande uppställning på banan. Troligtvis kommer man inte ha bättre trupp att arbeta med denna säsong och om man ska hålla sig kvar så gäller det att två saker klaffar. Man måste ta sina poäng på sin hemmaplan, som är svårspelad, och man måste förlita sig på de yngre spelarna som nu kommer och fyller upp truppen utvecklas och växer i seniorkostymen. De är duktiga pojklagsspelare och det kommer ligga lite press på att de håller måttet. Annars blir det tyvärr en jobbig och tung säsong för årets Söderköping. Jag sätter dessutom ett frågetecken för Söderköpings målvaktsspel, förutsatt att inte Andreas Lindmark kommer fortsätta spela. I dagens match står han inte med på laguppställningen nämligen.

IBF Norrköping matchar ett starkt lag från start med samtliga spelare med vad jag kan utläsa. Jag kanske kan ha glömt någon, men oavsett kommer de till spel med ett starkt lag. Tittar man på nya spelare kan vi hitta Christian Sandberg och Petter Vester från Åby IBK, men även Max Lindvall som är ny målvakt från Åby IBK Ungdom och Jonatan Niberius som haft uppehåll ett tag nu. Niberius är en back som senast kommer från BK Vingen om jag inte minns helt fel. Utöver dessa nyförvärv verkar man ha lyft två spelare från sitt H3 lag, Mattias Lilja och Andreas Mattsson Wiklund. Jag saknar dock en spelare som Christian Nilsson om man nu tittar ner på sitt H3-lag.

 

Matchens profiler:

Kim Wall, IBF Norrköping – En lågoddsare till titeln som serien poängkung denna säsong. Ett otroligt snitt förra säsongen och jag undrar om han inte hade bättre snitt än självaste Pegler. Frågan är dock om han hittar kemi i årets trupp då Pegler lämnat. Strandberg finns ju kvar, och med Vester i mitten kanske de kan ha roligt. Jag tror Wall inleder säsongen med en sjuhelsikes massa poäng.

 

Pontus Bengtsson, Söderköping IBK – Blir bättre för varje säsong och är en poängback. Frågan är dock bara hur mycket offensiv innebandy han får spela ikväll. Ett hårt slagskott är Bengtssons signum, men ikväll måste han försöka hålla ihop defensiven. En nyckelspelare om Söderköping ska ha chans att rubba stora Norrköping.

 

Petter Vester, IBF Norrköping – En hemvändare som bidrog med poäng i DM. Jag tror det fortsätter idag. Förra säsongen gjorde han 13 poäng i allsvenskan och idag påbörjar han sin säsong i H2 där man kan förvänta sig ett 50-tal poäng utan att överdriva. I H2 kommer han vara en centergeneral med både offensiva kvalitéer och defensiva kvalitéer. En slitvarg som i denna serie även kommer vara en lirare.


Vårt tips denna match är:
Söderköping IBK - IBF Norrköping   
2-12

/Indibandizmurfs

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.