Inför: Mjölby IBK - Linköping Legends

12.10.2015 21:32


Här väntas ett riktigt toppmöte återigen, och det ska bli skitroligt. Det känns som att det blir många toppmöten då det är många lag som kan slå varandra i toppen. Legends har haft en knacklig inledning med bara 3 inspelade poäng efter lika många matcher. Mjölby har 7 poäng på kontot, och har inlett betydligt bättre även om de haft ett enklare spelschema. Det handlar fortsatt i princip bara om en kedja i Mjölby, medan Legends i grunden har klasspelare på samtliga positioner. Mjölby har dock fler spelare med till denna match, där Eddie Ekholm är en av dem. Ekholm gjorde 10 poäng i Mjölbys senaste H3 match. Duong Ha är en annan välmeriterad spelare som finns med på laguppställningen. Rikard Fransson gör dessutom säsongsdebut. Så det är ett lite förbättrat lag som kommer till spel. Legends saknar några backar, Andreas Fredriksson, Rasmus Järphed och Christoffer Molander. Mjölbybekantingen Niclas Karlsson skadade sig senast och finns inte med i denna match. Så Legends saknar spelare och kommer med en ganska tunn trupp. Mjölby IBK har hemmaplan vilket får ses som en fördel, då storleken är mindre än vanligt. Man kan också se det som att det passar Legends som tränar på liten plan och sägs ha problem med fysiken såhär i början.


Matchens profiler:

- Johan Gustafsson, Legends - Stod för finfina 5 poäng senast och har en ledande roll i detta Legends. Han har SSL-meriter och kommer vara en behållning att se i denna serie.

- Jonathan Hallin, Mjölby IBK - Mjölbys bästa spelare som leder poängligan i hela serien. En kugge som Mjölby gärna ser presterar i dessa typer av matcher.

- Mikael Karlsson, Legends - Mikael Karlsson har också SSL-meriter, och har gjort flest mål i hela serien tillsammans med Olle Persson och Daniel Axelsson.


Lagens form:

Rimforsa IF - Mjölby IBK 2-8
Mjölby IBK - LiU AIF 5-4
Solfjäderstaden IBK - Mjölby IBK 2-2

FBC Linköping - Legends 8-4
Legends - Bergs IK 4-7
Legends - BK Vingen 11-3

Mjölby har bättre form, även om Legends kommer med en seger i ryggen och Mjölby bara med ett oavgjort. Det är godkänt att ta en poäng borta mot Solfjäderstaden och jag tror inte man deppar allt för mycket över tappade poänger. Andra topplag har tappat fler poäng, men det här blir en nyckelmatch för båda lagen. Legends har inte råd att förlora, medan Mjölby säkert vill haka på den absoluta toppen.


Resultat mellan lagen:

Dessa lag har inte mötts i seriespel tidigare.


Topp 3 poängligan:

Mjölby:
Jonathan Hallin, 9 poäng (5+4)
Victor Andersson, 8 poäng (5+3)
Fredrik Ählström, 5 poäng (3+2)

Legends:
Mikael Karlsson, 8 poäng (7+1)
Johan Gustafsson, 7 poäng (2+5)
Anton Josefsson, 5 poäng (3+2)


Mest utvisade spelaren:

Mjölby IBK: Jonathan Hallin, Herman Wickström - 4 minuter
Legends: William Linderfalk - 5 minuter


Dueller:

Målduellen
Victor Andersson - Mikael Karlsson
En rightforwards duell med två riktiga målskyttar. Vem gör flest MÅL?

Centerduellen
Jonathan Hallin - David Lundkvist
Två spelskickliga centrar som producerar både mål och assist. Vem gör flest poäng?


Statistik:

Powerplay:
Mjölby IBK: 28,6% (2 mål på 7 försök)
Legends: 50% (5 mål på 10 försök)

Boxplay:
Mjölby IBK: 75% (2 insläppta på 8 försök)
Legends: 25% (3 insläppta på 4 försök)

Legends är det lag som fått flest powerplay tillsammans med Bergs IK. Mjölby är ett av de lag som fått flest utvisningar mot sig hittills. Båda lagen har dessutom släppt in ett mål i sitt powerplay, men Mjölby har också gjort två mål i boxplay vilket gör att man gjort lika många mål som man har släppt in i boxplay. Men en rekommendation är att inte dra på sig för många utvisningar mot Legends, då de är vassa där.

Av Legends 5 mål i powerplay har Mikael Karlsson gjort 3. Övriga två mål har Anton Josefsson gjort. Jonathan Hallin och Victor Andersson har gjort Mjölbys mål i powerplay.


Domarna:

Christian Jarl:
Har dömt två matcher och dömt totalt 22 utvisningsminuter, vilket ger ett snitt på 11 minuter per match.

Christoffer Jenderborn:
Har dömt en match innan och dömde då 6 utvisningsminuter.

Det är bara Christian Jarl som dömt något av dessa lag tidigare denna säsong. Mjölbys premiär borta mot Rimforsa närmare bestämt. I den matchen blåstes det 12 utvisningsminutrar, varav 8 av dessa minuter fick Mjölby besöka botbänken.


Läsarna tror matchen slutar:
Mjölby IBK - 62%
Oavgjort - 5%
Legends - 33%


Vi tror matchen slutar:
Mjölby IBK - Linköping Legends   4-6
Jag tror att Legends vinner eftersom de kan mossa på i varje byte, medans det känns som Mjölby bara har slagstyrka i en femma. Jag tror därför att Legends maler ner Mjölby sett till hela matchen. Visserligen är Mjölby starka på sin hemmaplan, men frågan är om det räcker i denna match?


/Indibandizmurfs

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.