Inför: Mjölby IBK - FBC Linköping

13.11.2015 18:35


Kvällens seriefinal blir superintressant, med två ordinarie lag som kommer till spel. Det verkar dessutom som Mjölby har förstärkt laget med en av förra säsongens absolut bästa spelare, Pontus Thelin. Den förstärkningen känns ju inte som en dag för sent, och den kryddar ju till denna seriefinal något. Jag ser dock FBC Linköping som favoriter ändå, och man får inte glömma att FBC Linköping har sju raka segrar och står på maximala 21 poäng. Mjölby IBK har fördel i form av hemmaplan, men frågan är om det räcker. Vi får se helt enkelt.


Matchens profiler:

- Pontus Thelin, Mjölby IBK - Gör comeback denna match och gjorde mäktiga 76 poäng på 21 matcher som back förra säsongen. Det är otroligt bra, och med detta var han tredje bästa poänggörare i hela serien. Han var dessutom poängstarkaste backen förra säsongen. Jag ser fram emot en backduell mellan Thelin och Sigfridsson.

- Jacob Sigfridsson, FBC Linköping - Har meriter från SSL och U19-landslag. Enligt mig är nog Sigfridsson seriens bästa spelare, och det blir en jäkla backduell mellan Thelin och Sigfridsson. Vem gör mest poäng ikväll?

- Victor Andersson, Mjölby IBK - Seriens poängkung än så länge. 27 poäng på 9 matcher gör honom till seriens poängfarligaste spelare. Han har ett fruktat dragskott som FBC Linköping får se upp med ikväll.


Lagens form:

LiU - Mjölby IBK 2-5
Söderköping IBK - Mjölby IBK 3-13
Mjölby IBK - Bergs IK 6-3

FBC Linköping - LiU 11-4
IBF Linköping - FBC Linköping 3-15
FBC Linköping - Söderköping 14-3

FBC Linköping har tre storsegrar i bagaget, men Mjölby har också tre raka segrar. Det är alltså två formstarka lag som möts ikväll. Fördel FBC Linköping ändå.


Topp 3 poängligan:

Mjölby IBK:
(1.) Victor Andersson, 27 poäng (17+10)
(2.) Jonathan Hallin, 22 poäng (10+12)
(5.) Fredrik Ählström, 19 poäng (9+10)

FBC Linköping:
(3.) Markus Lindström, 21 poäng (13+8)
(4.) Filip Cammerudh, 21 poäng (10+11)
(8.) Adam Zetterström, 17 poäng (9+8)

Sex spelare i kvällens match som befinner sig topp10 i seriens poängliga. Det blir en jäkla kul match att se.


Mest utvisade spelaren:

Mjölby IBK: Jonathan Hallin - 28 minuter (Mest i hela serien)
FBC Linköping: Toni Marhosevic - 4 minuter


Powerplay:

Mjölby IBK: 20% (3 mål på 15 försök)
FBC Linköping: 50% (5 mål på 10 försök)

FBC Linköping har släppt in 2 mål i sitt PP, medan Mjölby IBK bara släppt in 1 mål i sitt PP. Thelin kommer säkerligen spetsa till deras PP, men fördel FBC Linköping.


Boxplay:

Mjölby IBK: 81,3% (3 insläppta på 16 försök)
FBC Linköping: 75% (2 insläppta på 8 försök)

Båda lagen har godkänd statistik i BP. Mjölby har dock gjort 3 mål i deras BP, vilket gör att de går jämnt ut i sitt BP. 3 insläppta och 3 gjorde på 16 försök. FBC Linköping har gjort ett mål i BP, vilket också gör att de nästan går jämnt ut i deras BP-spel. Fördel Mjölby!


Vi tror matchen slutar:

Mjölby IBK - FBC Linköping 4-7

FBC Linköpings unga tempofyllda lag kommer vinna denna match. FBC Linköping har ett otroligt bra lag denna säsong, dessutom med en tränare som plockar ut det bästa ur spelarna och utvecklar dem. Mjölby IBK är tunga och tuffa, men jag tror inte man lyckas rubba serieledaren denna match. Något mål görs i öppen kasse.


/Indibandizmurfs


Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.