Inför: Linlöping FBC - Linköping Legends, omgångens match

25.09.2015 13:26

Omgångens match hittar vi som sagt i FBC Linköping – Linköping Legends. En toppmatchen och derby mellan de lag som jag tror kommer sluta etta och tvåa i serien. Så en otroligt intressant match direkt i premiäromgången.

Linköping Legends har en approach att ta allt med en klackspark och ägnade sista träningen inför premiären åt skumfotboll, enligt deras facebooksida. FBC Linköping är det motsatta. De är supertalanger som satsar stenhårt på sitt absolut största intresse och en serieseger skulle betyda mycket för dem. Det är skilda värdar i dagens match med andra ord. Linköping legends har ju en otroligt kompetent uppställning med gamla SSL-spelare, supertalanger och H1-spelare.  FBC Linköping har unga hungriga spelare som har framtiden framför sig. Jag vet att Legends värderar sina målvakter högt, men för mig är målvaktspositionen den svagaste delen. FBC Linköping har istället seriens bästa målvakt i Rasmus Abrahamsen som mycket väl kan vinna matcher som dessa åt laget. Bakom Abrahamsen finns duktiga Andreas Blom som var en av seriens bästa målvakter förra säsongen.

En annan parameter man ska ta hänsyn till tycker jag är tränarfrågan. Nytt för i år i Legends är att man plockat in en tränare i Mikael Tegler vilket säkerligen kommer bidra med några extraprocent. FBC Linköping har också plockat in en ny tränare från jönköpingstrakten. Det ska vara en rutinerad, välutbildad herre som troligen kommer vara seriens bästa tränare tillsammans med Solfjäderstadens nye tränare.

Matchen spelas i Linköpings Sporthall vilket är en arena båda lagen är väl bekanta med. Så jag har svårt att se någon hemmaplansfördel.

 

Matchens profiler:

Mikael Karlsson, Linköping Legends – För inte alls länge sedan sprang Karlsson runt i Linköpings sporthall och producerade mål för LIBK. Sedan blev konkurrensen för hårt och senaste säsongen tillbringade han i H1 och LIBK Ungdom. Det här en är naturlig målskytt som bryter mönstret. En kandidat till att bli poängkung i denna serie. Det ska bli spännande att se formen.

Jacob Sigfridsson, FBC Linköping – Det här är nog serien bästa spelare om du frågar mig. Förra säsongen inledde han i SSL och var ordinarie. Innan dess hade han lett Östergötlands till flera SM-guld i distriktslags-SM, blev rankad som största talangen i 96-kullen på killsidan i hela vårt avlånga land och förväntades leda Sverige till VM-guld i fjolårets VM. Istället chockade han oss med att lämna ett besked att han tappat all motivation och slutade på en gång. Nu är han tillbaka för att känna på det igen, och kommer bli en ovärderlig tillgång för FBC Linköping. (FBC Linköping har inte lagt ut någon laguppställning, så kan inte garantera att han spelar)

Joakim Lindström, Linköping Legends – En stor spelare i linköpingsinnebandyn. De flesta känner dock kanske igenom honom som Joakim Karlsson. Han gjorde en uppmärksammad straff som spreds över hela landet när LIBK kvalade upp till SSL. Han gjorde flera säsonger som centertank i SSL och Linköping IBK. Han har dock börjat bli till åren vid det här laget, men han är ändå en stor profil i den här matchen och serien.

 

Så här tror läsarna att matchen slutar:
FBC Linköping - 8%
Oavgjort - 2%
Legends – 90%

Så här tror jag att matchen slutar:
Linköping FBC – Linköping Legends   7-6 SD

Visst att det är en skräll på förhand om FBC Linköping vinner, men jag tror många underskattar detta bygge och att så många som 90% tror på Legends tyder på vilka favoriter Legends är för att vinna hela serien. Jag hoppas FBC Linköping vinner, då vi i Östergötland är i akut behov av att skicka upp en seriös förening till H1, och det måste vara slut med oseriösa seriesegrare som ”misslyckas” i kvalet.

/Indibandizmurfs

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.