Inför: Linköping IBK Ungdom - Söderköping IBK

31.10.2015 19:58

Seriens två nollpoängslag drabbar samman i omgång 7, och något, eller båda lagen, kommer äntligen kunna räkna in sina första poäng i tabellen. Det blir en jumbofinal mellan Linköping IBK Ungdom - Söderköping IBK.

Det är en riktig morgonmatch där Linköping IBK Ungdom återigen har matchstart 9.45. Det är ju en pojklagsmatchtid, och inte en tid för en seniormatch i H2. Jag fattar att det kommer spelas många matcher, men det är synd att matchen är så pass tidigt. Det kommer garanterat gynna Linköping IBK Ungdom, då de få något längre sovmorgon då de är hemmalag. Båda lagen är i stort behov av dessa poäng, även om jag tror att dessa lag kommer vara de lag som åker ur om inte Linköpings organisation tillskjuter spelare till detta lag för att hålla kvar laget i serien.


Matchens profiler:

- Oskar Åblad, Linköping IBK Ungdom - Åblad är en yngre spelare som få i denna serie säkert har hört talas om, men faktum är att Åblad gjorde hattrick senast mot Mjölby IBK. Det är en imponerande bedrift.

- Christian Nilsson, Söderköping IBK - Jag har utsett honom tidigare, men jag måste göra det igen. Nilsson har gjort 7 av Söderköpings 19 gjorda mål. Det blir en nyckelspelare för Söderköping i denna match.

- Hannes Josefsson, Linköping IBK Ungdom - Josefsson har redan gjort sig ett namn i denna serie, och senast kom det 3 assist från Josefssons klubba. Josefsson är en liten kvick spelare som gillar att utmana sin back.


Lagens form:

Mjölby IBK - Linköping IBK Ungdom 8-4
Linköping IBK Ungdom - LiU 3-9
Rimforsa IF - Linköping IBK Ungdom 15-3

FBC Linköping - Söderköping IBK 14-3
Söderköping IBK - Solfjäderstaden IBK 2-9
Söderköping IBK - IBF Linköping 1-4

Båda lagen har dålig form och har inte tagit ett ända poäng hittills. Söderköping har förlorat stort mot två topplag, medan Linköping IBK Ungdom kommer från en ganska jämn match mot Mjölby IBK. Så det är svårt att avgöra vem som har fördel av detta.


Topp 3 poängligan:

Linköping IBK Ungdom:
(60.) Joel Berbres, 4 poäng (3+1)
(64.) Oskar Åbland, 4 poäng (3+1)
(77.) Hannes Josefsson, 4 poäng (0+4)

Söderköping IBK:
(27.) Christian Nilsson, 8 poäng (7+1)
(37.) Pontus Bengtsson, 6 poäng (4-2) 
(66.) Jonas Petter Lundmark, 4 poäng (3+1)

Söderköping har två spelare som känns mer poängfarliga än övriga på planen imorgon. Christian Nilsson och backen Pontus Bengtsson.


Mest utvisade spelaren:

Linköping IBK Ungdom - 5 spelare (2 minuter)
Söderköping IBK - Marcus Sjöberg (8 minuter)


Powerplay:

Linköping IBK Ungdom - 7,7%
Söderköping IBK - 7,1%

Två usla lag i powerplay. Kanske lossnar det denna matchen?


Boxplay:

Linköping IBK Ungdom - 25%
Söderköping IBK - 60%

Söderköping har en betydligt bättre statistik. Linköping IBK Ungdom har en icke godkänd statistik. Detta kan gynna Söderköping IBK.


Vi tror matchen slutar:

Linköping IBK Ungdom - Söderköping IBK   6-5 SD


/Indibandizmurfs


Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.