Inför: IBF Linköping - Solfjäderstaden IBK

15.11.2015 13:51

Just nu blommar Östergötland av talangfulla lag med talangfulla spelare. Kollar på på "vår" juniorallsvenska grupp så ligger samtliga 4 lag som deltar topp 5, och för tillfället är det Solfjäderstaden IBK som är bäst placerat av våra östgötalag. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag gillar Solfjäderstadens satsning på de yngre spelarna kombinerat med träningsvilliga och seriösa seniorspelare. I dagens match ställs de mot IBF Linköping som är jobbiga att möta, då de vanligtvis är väldigt tajta bakåt och spelar ett lågt försvarsspel som ibland kan liknas med en köttmur. Det har varit framgångsrikt tidigare, och de brukar kunna blixtra till mot bra lag ibland. Så det här blir en på förhand spännande match där frågan är om Solfjäderstadens offensiv kommer besegra IBF Linköpings defensiv med vassa kontringar?


Matchens profiler:

- Joel Hermansson, Solfjäderstaden IBK - Gjorde 3 livsvikiga poäng senast i upphämtningen och den oavgjorda matchen mot IBF Norrköping. Hermansson leder dessutom poängligan i den juniorallsvenska serien på samma poäng som tongivande spelare FBC Linköpingsspelare. Detta är en talang vi ska ha uppsikt på.

- Olle Persson, IBF Linköping - Är IBF Linköping i särklass viktigaste spelare med sin enorma spets. Han har gjort dubbelt så många poäng som den spelare som gjort näst mest poäng i IBF Linköping. Ska IBF Linköping ta poäng krävs det produktion från Persson. Så viktig är han!

- Hampus Karlsson, Solfjäderstaden IBK - Besitter en enorm talang också. Har varit med några säsonger nu, men är fortfarande ung. I år har han börjat leverera poäng på riktigt och har bland annat gjort 9 mål hittills denna säsong.


Lagens form:

IBF Linköping - FBC Linköping 3-15
IBF Norrköping - IBF Linköping 9-4
IBF Linköping - BK Vingen 4-9

Solfjäderstaden IBK - IBF Norrköping 5-5
Solfjäderstaden IBK - Legends 2-4
Söderköping IBK - Solfjäderstaden IBK 2-9

Att IBF Linköping har en stark defensiv styrks inte direkt av deras tre senaste matcher, och de har en oroväckande dålig form. Solfjäderstaden har en uppåtstigande form där ett oavgjort resultat mot IBF Norrköping imponerar. Fördel Solfjäderstaden som dock måste jobba på att göra fler mål.


Tidigare möten mellan lagen:

2014/2015
IBF Linköping - Solfjäderstaden IBK 4-5
Solfjäderstaden IBK - IBF Linköping 8-6

2013/2014
IBF Linköping - Solfjäderstaden IBK 2-8
Solfjäderstaden IBK - IBF Linköping 8-4

2012/2013
Solfjäderstaden IBK - IBF Linköping 8-4
IBF Linköping - Solfjäderstaden IBK 2-9

Historiskt sett så har Solfjäderstaden IBK lätt för IBF Linköping med 6 vinster på 6 matcher senaste tre åren. Det säger kanske något.


Topp 3 poängligan:

IBF Linköping:
(19.) Olle Persson, 14 poäng (11+3)
(48.) Johan Olesund, 7 poäng (6+1)
(52.) Adrian Haglund, 7 poäng (4-3)

Solfjäderstaden IBK:
(24.) Hampus Karlsson, 12 poäng (9+3)
(26.) Didrik Karlsson, 12 poäng (5+7)
(31.) Joel Hermansson, 10 poäng (6+4)

Det finns inga direkta poägnkungar sett till produktion i förhållande till övriga spelare i serien. Men många spelare besitter en hög nivå, och har potential att hamna topp 10 i den totala poängligan. Fördel Solfjäderstaden som har en jämnare fördelning av sina poäng. Däremot är Olle Persson planens poängfarligaste spelare.


Mest utvisade spelaren:

IBF Linköping: Patrik Thompsson - 8 minuter
Solfjäderstaden IBK: 4 spelare - 4 minuter 


Powerplay:

IBF Linköping: 0% (0 mål på 8 försök)
Solfjäderstaden IBK: 36,4% (4 mål på 11 försök)

Kraftig fördel Solfjäderstaden IBK. IBF Linköping är ensamma om att inte ha gjort något mål i PP. Båda lagen har släppt in ett mål i sitt egna PP. Hampus Karlsson får väl ses som Solfjäderstadens PP-specialist med 2 gjorda mål.


Boxplay:

IBF Linköping: 66,7% (3 insläppta på 9 försök)
Solfjäderstaden IBK: 70,6% (5 insläppta på 17 försök)

Snarlika BP där båda får ses som godkända. Men fördel Solfjäderstaden i dessa spelformer. Solfjäderstaden har dessutom gjort 3 mål i BP, och IBF Linköping bara 1.


Vi tror matchens slutar:

IBF Linköping - Solfjäderstaden IBK   3-9

Egentligen allt talar för att det blir en seger för Solfjäderstaden, och jag skulle kalla det för en stor skräll om IBF Linköping skulle plocka poäng här. Form, historik och PP/BP talar för Solfjäderstaden.


/Indibandizmurfs

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.