Inför: IBF Linköping - BK Vingen

18.10.2015 09:34


Omgångens sista match spelas mellan IBF Linköping och BK Vingen. Det spelas ju en match i detta nu, Linköping IBK Ungdom - LiU AIF, som jag missade att skriva om. Jag tänkte nämligen skriva om matcherna nu på morgonen, men såg att matchen drog igång nu 9.30. Trodde inte matcher började så tidigt i denna serie. Men jag tippade matchen på facebook. 8-3 till LiU.

Kvällens match kan placera IBF Linköping i serieledning igen, samt sätta BK Vingen på lite säkrare mark. Så det är en viktig match för båda lagen, och helt ärligt så tycker jag den är väldigt svårtippad. Jag tror många tänker att IBF Linköping kommer vinna matchen och är favoriter, men jag varnar för BK Vingen. Det skiljer bara fyra poäng mellan lagen. IBF Linköping kommer med ett starkt lag, medan BK Vingen inte lagt ut någon laguppställning än.


Matchens profiler:

- Kim Larsson, IBF Linköping - Gjorde en bra match senast mot Söderköping IBK, där han bara släppte en kasse. I dagens match kan målvaktsprestationerna bli avgörande, och därför blir Larsson viktig.

- Johan Olesund, IBF Linköping - Gjorde återigen viktiga poäng i förra omgången mot Söderköping IBK. Vi får se om han lyckas producera viktiga poäng i kvällens match.

- Kristoffer Öhrn, BK Vingen - Matchens poängfarligaste spelare. Han gjorde 4 viktiga poäng i segermatchen mot Borensberg senast. Håll koll på denna spelare.


Lagens form:

LiU - IBF Linköping 5-6
IBF Linköping - Borensberg IBC 6-5
IBF Linköping - Rimforsa IF 4-5 SD
Söderköping IBK - IBF Linköping 1-4

Bergs IK - BK Vingen 8-3
BK Vingen - Söderköping IBK 9-8
Legends - BK Vingen 11-3
BK Vingen - Borensberg IBC 8-6

IBF Linköping har genomgående spelat jämna och tajta matcher, medan BK Vingen vunnit två jämna matcher och förlorat två matcher stort mot två topplag. Jag skulle ändå säga att sett till resultaten är det relativt jämnt. IBF Linköping har ju lite fördel förstås, då segern mot LiU imponerar och poänget mot Rimforsa. Men båda lagen har vunnit knappt mot Borensberg och Söderköping. Jag förväntar mig en jämn match ikväll.


Tidigare resultat mellan lagen:

2014/2015
IBF Linköping - BK Vingen 6-4
BK Vingen - IBF Linköping 7-16

2011/2012 (H3)
IBF Linköping - BK Vingen 7-3
BK Vingen - IBF Linköping 5-14

Det är kraftig fördel IBF Linköping om man ser på det historiskt. Det har dock blivit en tendens att IBF Linköpings hemmamatcher blir jämnare än matcherna i Skärblacka. Vinner IBF Linköping ikväll också?


Topp 3 poängligan:

IBF Linköping:
Olle Persson, 8 poäng (7+1)
Adrian Haglund, 6 poäng (4+2)
Daniel Johansson, 5 poäng (1+4)

BK Vingen:
Kristoffer Öhrn, 9 poäng (4+5)
Thobias Månsson, 7 poäng (3+4)
Daniel Johansson, 5 poäng (4+1)

Anmärkningsvärt är Daniel Johansson i BK Vingen som bara är 15 år. Han är född 2000. Annars är Öhrn planens mest poängfarliga spelare under kvällens match.


Mest utvisade spelaren:

IBF Linköping: Patrik Thompsson - 6 minuter
BK Vingen: Robert Lidberg Karlsson - 20 minuter (Mest av alla i hela serien)


Powerplay:

IBF Linköping: 0% (0 mål på 5 försök)
BK Vingen: 14,3% (1 mål på 7 försök)

Två ganska kassa lag i powerplay hittills. Något de behöver förbättra. Vi får se om något av lagen får till det ikväll.


Boxplay:

IBF Linköping: 80% (1 insläppt på 5 försök)
BK Vingen: 28,6% (5 insläppta på 7 försök)

BK Vingen har dålig statistik även här, medan IBF Linköping har godkänt. Det är en viktig spelform som man behöver kunna prestera i, för att få en lyckad säsong sett till sina målsättningar.


Läsarna tror matchen slutar:

IBF Linköping - 78%
Oavgjort - 11%
BK Vingen - 11%


Vi tror matchen slutar:

IBF Linköping - BK Vingen   5-4
Vi varnar för skräll, och jag skulle gärna tippa på BK Vingen. Jag tycker BK Vingen har en lika bra trupp, om inte lite bättre till och med, men allt talar för IBF Linköping. Lagens form, historik, PP/BP.


/Indibandizmurfs

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.