Inför: Delar av omgång 3

09.10.2015 07:03


Ikväll drar vi igång igen. Ny omgång och nya matcher. Det var svårt att utse omgångens match denna omgång, då det fanns många intressanta och viktiga matcher att ta hänsyn till. Det blir ett superderby mellan FBC Linköping - Linköping IBK Ungdom, ett bottenmöte mellan Borensberg IBC - Söderköping IBK och en måstematch för Legens. Kommer dessutom Bergs IK hålla kurs och ta tredje raka mot LiU ikväll? Kommer Rimforsa tuffa på efter förra omgångens skräll? Omgångens match utsåg vi dock Solfjäderstaden IBK - Mjölby IBK till, då det både är ett derby och en toppmatch.


Linköping Legends - BK Vingen
Svårt att riktigt veta fullt ut med tanke på att det inte finns någon laguppställning i Linköping Legends. Vingen ser ut att komma med fullt lag i vilket fall. BK Vingen har haft en lite knepig säsongsinledning med förlust mot Berg och en uddamålsvinst mot Söderköping IBK. Legends har minst sagt också haft en dålig inledning med två raka förluster. Vem hade trott det på förhand? Ikväll vinner Legends relativt enkelt.

Läsarna tror matchen slutar:
Legends - 92%
Oavgjort - 0%
Vingen - 8%

Vi tror matchen slutar:
Legends - Vingen   11-4


Linköping IBK Ungdom - FBC Linköping
FBC Linköping kommer med en fruktansvärt stark trupp, även om man inte har med Kalle Henriksson denna match och att man saknar Filip Cammerudh. Det finns otrolig kvalité, och jag har svårt att se att Linköping IBK Ungdom kommer ha chans på poäng. Jacob Sigfridsson finns med i laguppställningen för FBC Linköping idag och det skulle inte förvåna mig om han dominerar fullkomligt. Linköping IBK Ungdom är ju som ett "B-lag" till FBC Linköping, så det vore märkligt om man inte vinner matchen klart. LIBK Ungdom hade det tufft mot Solfjäderstaden i förra omgången, medan FBC Linköping hade spelledigt i omgång 2. Jag tror FBC är otroligt spelsugna och kommer vinna stort.


Eftersom detta är ända matchen där båda lagen lagt ut sina laguppställningar så kör vi matchens profiler:

- Markus Lindström, FBC Linköping - En supertalang som huserar som center. Han skadade sig förra säsongen och missade delar av säsongen. I år har jag för mig att han fått chansen med SSL på försäsongen. I premiären mot Legends stod han för tre mycket viktiga poäng och ikväll kommer det komma fler.

- Jacob Sigfridsson, FBC Linköping - Blev utsedd till en av matchens profiler sist, men var alltså inte med då. Idag är han med och självklart ska denna spelare vara med som en av matchens profiler. Det finns ingen på planen som har samma pondus och talang. Det här är en SSL-spelare som skulle ta plats i landslaget i framtiden om han hittar motivation och börjar elitsatsa igen.

- Joel Berbres, Linköping IBK Ungdom - Berbres är en ung spelare, född 1999, som förra omgången gjorde båda målen mot Solfjäderstaden IBK. Det ska bli intressant att följa unga Linköping IBK Ungdom, och Berbres verkar vara en av alla talanger som säkerligen kommer klättra i "rangordningen" inom Linköpings IBK i framtiden.


Läsarna tror matchen slutar:
Linköping IBK Ungdom - 7%
Oavgjort - 5%
FBC Linköping - 88%

Vi tror matchen slutar:
Linköping IBK Ungdom - FBC Linköping   2-12


Borensberg IBC - Söderköping IBK
Det finns tyvärr ingen laguppställning tillgänglig för Borensberg IBC, så det är svårt att tippa matchen på förhand. Söderköping visade förra omgången att man inte tänker vara någon mumsbit då man länge såg ut att ta poäng i bortamatchen mot BK Vingen. Borensberg IBC tycker att de orättvist fick 0 poäng i förra omgången mot IBF Linköping. Jag måste ta hänsyn till den faktor att Borensberg hemmahall skiljer sig ganska mycket mot Söderköping IBK, och det ger en fördel. Men sedan beror det ju på om Borensberg har med sig till toppspelare, då det är ganska ojämn kvalité i truppen. Spelar Brehmer-Thudén exempelvis? Jareblad? I Söderköping saknar med Marcus Sjöberg, men i övrigt tror jag man har full trupp.

Läsarna tror matchen slutar:
Borensberg - 63%
Oavgjort - 13%
Söderköping - 24%

Vi tror matchen slutar:
Borensberg IBC - Söderköping IBK   6-5


Bergs IK - LiU AIF IBK
Återigen en match där inte båda laguppställningarna inte finns. Det är svårt att verkligen kunna tippa matchen när vi inte kan se LiU's uppställning. Bergs IK har dock startat säsongen på bästa sätt med att vinna över både BK Vingen och Legens. Efter mitt tips förra omgången att Legends skulle vinna stort mot Berg, så är vi personligen inbjuden till Ljungsbro ikväll. Så egentligen borde jag tippa seger till Bergs IK utan att blinka, men det är ju inte så enkelt. LiU är bra och tuffa att möta. De störde Mjölby sist, och var nära att ta poäng där. Jag tror Bergs IK kommer till spel med ett lika starkt lag som senast mot Legends, om inte lite starkare? Oliver Liedberg saknas fortfarande dock. Hampus Gryvik har inte gjort en match än, är han skadad? Storebror Sebastian Gryvik gör sin premiär ikväll. Att 80% av läsarna tror på Bergsseger är inte riktigt min verklighet. Jag kommer tippa på Bergs IK, men jag varnar för skräll där.

Läsarna tror matchen slutar:
Bergs IK - 80%
Oavgjort - 2%
LiU AIF - 18%

Vi tror matchen slutar:
Bergs IK - LiU AIF   7-6


Omgångens match mellan Solfjäderstaden IBK - Mjölby IBK kommer ut senare, då vår förhoppning är att båda lagen hinner lägga ut sina laguppställningar.


/Indibandizmurfs

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.